سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ATS

ATS

ـ مروری بر ATS

 سیستم هشدار دهنده کابین

سابقاً خدمه قطار وظایف خود را فقط با توجه به سیگنالها انجام می­دادند. با توجه به اینکه ایمنی قطار به هوشیاری و توجه انسان وابسته بود حوادث ناشی از عدم تشخیص صحیح و عملیات نادرست به کرات اتفاق می­افتد. برای رفع نقایص ایجاد شده و کمک به خدمه قطار، سیستم هشدار دهنده کابین ابداع گردید. در سیستم هشدار دهندة کابین لامپ، زنگ و سایر ادوات به کار گرفته شده تا خدمه قطار را جهت توقف قطار در زمان نزدیک شدن به سیگنال قرمز (ایست) مهیا سازد.

سه نوع از این تجهیزات استفاده شده است نوع C,B,A (مدل پیشرفته­تر S)

پیدایش سیستم ATS (از سیستم هشدار دهنده کابین تا ATS)

علی رغم استفاده از سیستم هشدار دهنده کابین، بروز سوانح همچنان ادامه داشت تا اینکه ضمن ایجاد سانحه عظیم در ایستگاه میکا واشیما (برخورد شاخ به شاخ قطارها در سال 1962) تصمیم گرفته شد که کلیة خطوط راه آهن ملی ژاپن به سیستم ATS مجهز شوند. در این سیستم ترمز قطار با سیستم هشدار دهنده کابین درگیر می‌باشد.

در سیستم ATS (Automatic train stop) قبل از نزدیک شدن قطار به سیگنال به خدمه قطار هشدار داده می­شود چنانچه خدمه قطار در فاصله زمانی معین به هر دلیل عملیات توقف را انجام ندهد ترمز به طور اتوماتیک به کار می­افتد.

انواع ATS

ATS، برحسب روش انتقال داده­ها از تجهیزات کنار خط به دستگاه داخل کابین به صورت زیرطبقه­بندی می­شود.

1ـ با تماس مکانیکی ـ دارای بازوی متحرک و لامپ

-         تزویج (کوپلینگ) الکترو مغناطیسی (ATS الکترومغناطیسی)

-         مدار خط: ATSـB ATSـA

2ـ بدون تماس مکانیکی

-         کویل­های کنار خط: ATSـSN,ATSـS  

-          ATSـSW,ATSـST  (براساس مدولاسیون)

-         ترانس پوندر: ATSـP (Transponders)

 

مدلهای مکانیکی، الکترومغناطیسی و ATSـA از رده خارج شده­اند مدلهای اولیه (ATSـP,ATSـS,ATSـB) در بخش بعدی توضیح داده خواهند شد.